Plåttak Piteå

Överväger du att skaffa plåttak i Piteå?

Det finns många bra orsaker att skaffa ett plåttak. Några fördelar är att plåttak är hållbart, lättare än kakeltak, och det kräver minimalt med underhåll. Plåt är ett mångsidigt material som kan formas kring många olika strukturer. Plåttak lämpar sig för både för bostadshus och kommersiella och industriella utrymmen. Ett plåttak är kostnadseffektivt, energieffektivt och kan hålla hela livet. 

Plåttak med mindre buller

Är du oroad över att ett plåttak kommer att ha mycket oljud t.ex. då det regnar eller stormar? Det har varit ett problem förr, men nya framsteg har gjort att vissa plåttak t.o.m. kan vara tystare än plattor.

Orsaken till att många gamla plåttak har oljud är bl.a. att de saknar ett träskikt under taket. Då man lägger träskivor under plåttaket så absorberar träet vibrationerna så att du kan sova bättre på nätterna. Det går också att lägga ett värmetåligt och ljudabsorberande underlag mellan träskivorna och taket för att göra taket ännu tystare. Vissa sorters plåttak är också täckta med sten är asfalt, som ytterligare kan dämpa ljudet.